KONYA / MERAM - Meram Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Önceliğimiz Matematik Proje Koridoru

Bizim Okulumuz Projesi içerisinde yer alan “Önceliğimiz Matematik Projesi” kapsamında okulumuzda matematik öğretmenlerimiz tarafından “Önceliğimiz Matematik Proje Koridoru” oluşturulmuştur. Öğrencilerimizin yıllık ödevleri bu alanda sergilenmektedir. Projeye katılmayan öğrencilerimizin dikkatini çekerek örtük öğrenme de hedeflerimiz arasındadır. Öğrencilerimizin ilgi alanları ile becerilerine yönelik araştırmalar olmasına dikkat ettiğimiz performans çalışmaları ile matematiğe karşı duyulan olumsuz öğrenci tutumlarını ortadan kaldırmayı önceliyoruz. Matematikle ilgilenirken öğrencilerimizin keyif almaları, matematiğin hayatın her yerinde bulunduğunu keşfetmeleri ve geçmişten günümüze matematiğin serüvenini anlamaları hedeflenmektedir.

Sergimizde akıl ve zeka oyunları, Amiral Battı, Origami Sanatı örnekleri, Tangram, Napier’in Kemikleri, Üç Boyutlu Geometrik Cisimlerin tanıtım Panosu, Trigonometri Cetveli, Atatürk ve Matematik Panosu gibi materyaller bulunmaktadır. Proje elçisi seçilen öğrencilerimiz ürettikleri materyallerin tanıtımlarını da bu alanda sağlamaktadır. Projede emeği geçen başta Matematik öğretmenimiz Sümeyra Tuğçe GÜLBAHAR’a, katkı veren öğretmenlerimize ve projede yer alan öğrencilerimize ailemiz adına teşekkür ederiz.

29-04-202329-04-2023

Yayın: 29.04.2023 - Güncelleme: 29.04.2023 21:39 - Görüntülenme: 624